facebook kontakt

Menu firmowe "Solanki" Uzdrowisko Inowrocław



Dla każdego przyjęcia niezwykłe znaczenie ma bogate menu. Atutem "Solanki" Uzdrowisko Inowrocław jest niezwykle starannie skomponowane menu oparte wyłącznie na sprawdzonych tradycyjnych recepturach.

Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych Gości podajemy wykwintne potrawy, wyśmienite desery i znakomite zakąski. Dbamy nie tylko o walory smakowe serwowanych dań, ale i o ich estetyczny oraz apetyczny wygląd wizualny. W naszych potrawach rozsmakowują się wszyscy Goście.

Poniżej prezentujemy Państwu dania, które uświetniają imprezy okolicznościowe organizowane w naszych lokalach.


ZUPY

Rosół ze swojskim makaronem
Barszcz czysty z pasztecikiem
Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym
Zupa krem ze świeżych pomidorów z serkiem mascarpone
Zupa krem z leśnych grzybów z paluszkiem z ciasta francuskiego
Barszczyk czysty z paluszkiem francuskim
Żurek polski Kociołek kujawski (zupa gulaszowa)
DANIA GŁÓWNE

Kruche zrazy wołowe bite, faszerowane tradycyjnie
Kotlet schabowy po chłopsku
Sakiewki ze schabu w sosie pieczarkowym
Kotlet de’volaille z masłem
Kotlet Cordon Bleu
Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą na sosie maślanym
Roladki z kurczaka z papryka i boczkiem na pierzynce szpinakowej, muśnięte sosem czosnkowym
Rogale ze schabu faszerowane kapustą i pieczarkami
Udko kurczaka nadziewane pieczone na chrupko
Pieczeń z karkówki nadziewana wędzonymi śliwkami
Pieczeń z karkówki faszerowana boczkiem, papryką i ogórkiem
Kurczak w sosie potrawkowym
Roladki drobiowe z kurczaka w złocistej panierce ze szpinakiem i serem żółtym
Pieczeń ze schabu w leśnymi grzybami w cieście francuskim
Łosoś smażony w lekkim sosie cytrynowym
Filet rybny po królewsku w płatkach migdałowych
Pstrąg pieczony w całości serwowany na warzywach gotowanych (1 ryba na 5 porcji)
Filet drobiowy po staropolsku
Szaszłyk drobiowy
Bigos staropolski
Karp duszony z cebulką
Golonka w kapuście
Zrazy ze schabu
Kuleczki wieprzowo-drobiowe w sosie warzywnym
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami



DODATKI DO MIĘS

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki pieczone z ziołami
Frytki
Kluski śląskie
Ryż na sypko


DODATKI WARZYWNE

Mieszanka warzywna królewska na parze
Kapusta czerwona zasmażana z rodzynkami
Bukiet surówek (z kapusty białej, z marchwi z pomarańczą)
Kompozycja sałat z winegretem
Groszek z marchewką
Buraczki
Kapusta z grochem
ZIMNE ZAKĄSKI

Lustra pełne mięs zimnych (pieczona karkówka boczek, faszerowane) z sosami: czosnkowy, curry, chrzanowy
Deska serów (4 rodzaje serów, seler naciowy, winogrono, śliwki suszone)
Łosoś wędzony z delikatnym musem chrzanowym na pumperniklu
Pstrąg w całości faszerowany w galarecie (1 na 5 porcji)
Półmisek PRL-u (kaszanka, salceson, pasztetowa, smalec ze skwarkami, ogórek kiszony)
Rolada szpinakowa z łososiem
Tymbaliki drobiowe
Ryba po grecku
Tatar wołowy
Tatar z wędzonego łososia
Pasztet z indyka z żurawiną
Klopsiki w sosie szmaragdowym
Koperty sałatkowe w szynce
Szparagi w szynce
Sałatka capresse (pomidor, mozzarella, bazylia)
Sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek, pomidor, cebula, feta)
Sałatka z kurczaka (ryż, ananas, brzoskwinia, rodzynki)
Sałatka z grillowanymi papryczkami i kurczakiem na sałacie lodowej
Sałatka jarzynowa
Papryka faszerowana (na zimno)
Śledzie w 3 smakach: po sułtańsku, w oleju i w śmietanie
Śledziki tradycyjne w oleju
Pieczywo i masło podajemy do zakąsek zimnych i kolacji



DESERY


Lody z owocami
Sernik własnego wypieku
Ciasto czekoladowe z czarną porzeczką własnego wypieku
W-Z
Jabłecznik


NAPOJE

Soki owocowe
Woda z cytryną
Kawa
Herbata
Wino musujące



B0GATA OFERTA USŁUG DODATKOWYCH


Tort weselny
Owoce
Soczysta szynka pieczona w całości
Fontanna czekoladowa z owocami
Stół wiejski
Wykaz serwowanych dań
Menu weselne 140 zł od osoby
Menu weselne 180 zł od osoby
Menu na imprezę okolicznościową 75 zł od osoby
Menu na przyjęcia 130 zł
Menu bankietowe 105 zł od osoby
Menu bankietowe 100 zł od osoby
menu bankietowe 40 zł od osoby